Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

De eerste heilige communie is ieder jaar een speciaal moment, waarbij de communicant een dag in de schijnwerpers staat. Er wordt feest gevierd en het is een fantastisch moment om cadeautjes te gegeven. Deze dag blijft het kind voor altijd bij! Maar wat geef je een communicant voor zijn eerste communie? Met deze vijf cadeautips hopen we je te inspireren om de eerste communie van de communicant onvergetelijk te maken.

Wat is een communie?

De eerste (heilige) communie is in de Rooms-Katholieke Kerk een feestelijke gelegenheid voor kinderen van ongeveer 6 en 7 jaar die voor het eerst meedoen met de eucharistieviering. Op school krijgen ze les over de kerk, sacramenten, het verhaal van Jezus en de eucharistie. Het hoogtepunt van deze lessen is de eerste communie, een feestelijke mis, waarbij de eerste communicanten hun communie kaars aansteken en later hun eerste hostie krijgen. Na de viering in de kerk zijn de gasten vaak ook uitgenodigd voor het communiefeest. Dan komt de familie bijeen in het huis van de communicant of een speciale, versierde locatie en dan wordt er feest gevierd.

Vijf cadeautips om te geven bij een communie

De eerste heilige communie een speciale dag is voor kind en ouders. De communicant kiest er die dag namelijk voor om de eerste stappen naar het Christelijke geloof te zetten en dat wordt gevierd. Vandaag de dag wordt er vaak speelgoed cadeau gegeven, vroeger waren dat meer symbolische cadeaus zoals eerste Bijbels, zilveren of gouden kettingen met kruisjes of kaarsen. Maar wat dacht je van deze vijf cadeautips?

Bar ketting

Bar ketting

Kaars

Kaars

Snoeppakket

Snoeppakket

Cadeautip 1: Een gastenboek

Een persoonlijk bedrukt gastenboek is het allerleukste cadeau. Alle gasten van het feest kunnen een bijzondere boodschap of gelukwens voor de communicant opschrijven. Dat maakt het gastenboek niet alleen een waanzinnig cadeau, maar ook een mooie herinnering voor later. Een gastenboek voor de communie laten bedrukken is erg gemakkelijk. Je voegt alleen een naam, foto en/of tekst naar keuze toe aan een van de communie designs en wij drukken je creatie daarna haarscherp en in de mooiste kleuren op het boekje. Een bijzonder cadeau met herinneringen dat je altijd dicht bij je draagt.

Cadeautip 2: Een communie kaars

Een cadeau voor de eerste communie geven dat heel lang mee gaat? Dan is een communie kaars een ideaal cadeau. Deze kaars met foto kan dienen als een cadeautje op het feest, maar het kan ook tijdens de communie zelf gebrand worden of neergezet worden als decoratie. De kaars heeft maar liefst 40 branduren, dus de communicant kan heel lang van het zelfgemaakte cadeau genieten. Jij voegt alleen nog een foto en/of naam van de communicant toe en het cadeau krijgt een toffe persoonlijke touch.

Cadeautip 3: Een hartjesketting

Vroeger werden er met de communie ook sieraden cadeau gegeven. In deze gevallen kreeg je dan een gouden of zilveren ketting met het kruis van Jezus cadeau. Er zijn ook andere opties voor sieraden die wat speelser zijn om te geven, zoals een hartvormige hanger als hartverwarmend cadeau. Je kunt namelijk de hanger laten graveren met de naam van de communicant of met een kleine gelukwens. Dat maakt het niet alleen een bijzondere hanger, maar ook een mooie herinnering.

Cadeautip 4: Een spaarpot voor de communie fooitjes

Net als met verjaardagen, krijgt de communicant soms ook wenskaarten met persoonlijke boodschappen en gelukwensen. Een handgeschreven kaartje blijft een bijzondere herinnering. Maar als de communicant een beetje geluk heeft, zit er soms ook een klein fooitje in. Er zijn weleens familieleden die niet weten wat ze cadeau kunnen doen en geven daarom een zakcentje. Dan is het leuk om een gepersonaliseerde spaarpot cadeau te geven, wat natuurlijk een nog leuker cadeau kan zijn als je hem al vult met een footje! De communie spaarpot is gemaakt van stevig keramiek en een glanzende coating. Dat geeft jouw persoonlijke ontwerp met naam en/of foto van de communicant net dat beetje extra.

Cadeautip 5: Een snoeppot met drop of wine gums

Een communie blijft een gezellig feestje en daar hoort ook wat lekkers bij. Verras daarom de communicant met een grote snoeppot, gevuld met de lekkerste snoepjes. Ga voor mini beertjes, dropjes, tumtums, winegums of voor een lekkere fruitmix. De snoeppot is uiteraard ook te personaliseren. Aan beide zijkanten van de pot is er ruimte voor een sticker met jouw ontwerp. Voeg aan jouw ontwerp een foto en/of naam toe en verras de communicant met zijn of haar persoonlijke snoepjespot.

YourSurprise wenst elke communicant het allerbeste feest met zijn of haar communie! Ben je op zoek naar meer inspiratie of naar bedankjes om te geven na een communie? Bezoek dan onze ‘communie bedankjes’ pagina, waar we alle communie geïnspireerde cadeaus en bedankjes laten zien.

Cadeaus voor meisjes

Cadeaus voor meisjes

Cadeaus jongens kinderen

Cadeaus jongens kinderen

Kinderboekjes

Kinderboekjes

Blog

Blog