Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Rondom de feestdagen poppen de cheesy kerstfoto's overal op. Zo kun jij ook met jouw gezin het standaard plaatje creëren door te poseren voor de kerstboom. Maar je kunt het ook eens anders doen. Fotograaf Jeroen Berends geeft vijf tips voor een originele kerstfoto. Zo val je op met jouw kerstfoto!

Stap 1. Plan vooruit

Er zijn mensen die zo goed georganiseerd zijn die nu al de kerstfoto voor volgend jaar maken. Maar aangezien jij dit nu aan het lezen bent, zegt al dat jij niet zo'n persoon bent. Maar als je jouw kerstfoto ook als kerstkaart wilt gebruiken of bijvoorbeeld wilt laten drukken op een persoonlijk cadeau, moet je de foto ruim van te voren maken. Maak een duidelijke planning en wacht niet tot een week voor kerst. Dan ben je echt te laat! Tenzij je dan alvast de foto voor volgend jaar maakt natuurlijk.

Stap 2. Kies een locatie

Je kan natuurlijk de kerstboom optuigen en daarvoor gaan staan maar er zijn meer mogelijkheden. Had je al eens gedacht aan een kerstmarkt als decor voor jouw kerstfoto? In Duitsland beginnen de kerstmarkten zo rond half november al. Ruim op tijd voor de kerstkaart. In december zijn er ook in Nederland genoeg plekjes te vinden met leuke lampjes die het warme kerstgevoel uitstralen. Wil je helemaal iets anders? Denk dan eens aan de favoriete plekken van jou en je gezin. Misschien gaan jullie graag naar het strand of is er een heel mooi bos in de buurt. Of is koken jullie grote passie? Kies dan de keuken uit voor de fotoshoot. Ook dit zijn potentiële locaties voor jullie kerstfoto. Het leuke is dat zo'n plek persoonlijk is en meer over jullie zegt dan een kerstboom!

Stap 3. Kies je props

Oké, de locatie is geregeld. En de mensen die je op de foto wilt hebben ook. Wat heb je dan nog meer nodig? Iets knuffelbaars! Pak je kat, je puppy of hamster erbij en trek deze iets schattigs en kerstigs aan. Of ze nu willen of niet, het hoeft maar één keer per jaar en ze kunnen best even meewerken. En laat je niet afschrikken door een chagrijnige kat want iedereen houdt van een grumpy cat. Dat maakt de foto alleen maar leuker! Baby's en kleine kinderen in kerstoutfits doen het ook altijd goed. Wees ook niet bang om out of the box te denken. Een paar jaar geleden zou ik zelf met kerst in Costa Rica zitten dus dat nam ik mee in de kerstfoto en ging met een kersttrui, duikbril en snorkel op de foto. De foto mag dus best iets zeggen over hoe jij de kerst door gaat brengen.

Stap 4. Gebruik een statief

Gebruik een statief! Niet alleen omdat het handig is om je camera overal neer te kunnen zetten maar ook omdat je vaak in omstandigheden fotografeert met weinig licht. Daar heb je een lange sluitertijd voor nodig en dus moet de camera goed stil staan. Blijf weg bij de flits want die haalt meteen alle warme kleuren en belichting uit je foto. Zorg wel dat je meer licht van voren krijgt dan van achteren. Dus als je kerstboom bijvoorbeeld voor een raam staat is het handig om toch net even een andere hoek te zoeken of te wachten tot het donker is buiten.

Stap 5. Maak er wat leuks van

Ik zeg altijd maar zo; het leven is geen instagram. Je kerstfoto hoeft niet perfect te zijn. Het is juist grappig als er iets misgaat, de kat chagrijnig kijkt of de baby net gespuugd heeft. Dat maakt jouw foto alleen maar persoonlijker en grappiger. Zorg er vooral voor dat je even de tijd neemt, wat dingetjes uitprobeert en dan krijg je er vanzelf lol in. Iedereen zal het over jouw kerstfoto hebben dit jaar! Dat is zeker!

Wist je dat je jouw kerstfoto ook op een cadeautje kunt afdrukken? Bekijk de leukste kerstcadeaus met jouw foto!

Fotoposter met posterhanger

Fotoposter met posterhanger

Foto op canvas

Foto op canvas

Foto op hout

Foto op hout

Blog

Blog