• Ieder cadeau met foto en tekst
  • Cadeau bezorgd aan huis
  • Supersnelle levering
Supersnelle levering!
Cadeau direct bij de ontvanger
Gratis cadeaukaartje
Supersnelle levering!
Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.
Cadeau direct bij de ontvanger
Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.
Gratis cadeaukaartje
Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.
Kerstdecoratie ideeën

Hoe creëer jij de beste kerstsfeer in huis?

De tijd is weer aangebroken dat de dagen korter en kouder worden. Na een dag op pad wil jij natuurlijk in een warm en sfeervol kerst huis binnen komen. Maar wat zijn nu eigenlijk leuke kerstdecoraties? Ontdek snel onze kerstversiering ideeën en tover jouw huis om tot een kerst paradijsje.

Houten Kerstster

Leukste kerstdecoratie ideeën

Je huis decoreren met de feestdagen in het vizier kan soms best wel lastig zijn. Maar geen zorgen, er zijn veel kleine dingen die jij in je huis kan halen die voor veel sfeer zorgen. Vind je het leuk om zelf wat te knutselen? Ga een dag de natuur in en zoek een paar mooie takken uit. Spuit deze vervolgens wit en zet of hang ze op een mooie plek in huis. Om de kersttakken nog wat meer sfeer te geven kun je er van alles in hangen, zoals lampjes, vogeltjes of een houten kerstster. Naast alle kerstversieringen mag het grote pronkstuk natuurlijk ook niet ontbreken: de kerstboom. Er kan natuurlijk een grote kerstboom in huis gehaald worden, maar ook een paar kleine kerstbomen kunnen op een leuke manier gedecoreerd worden. Wil je dit jaar echt eens iets anders? Ga dan voor een kerstboom die ondersteboven hangt. Dit is ook nog eens handig wanneer je een paar harige vriendjes hebt rondlopen.

Wanneer zet je de kerstboom in huis?

Als er wordt gekeken naar de traditie van vroeger dan mag de kerstboom pas op 21 december in huis gezet worden. Nu gebeurt dit tegenwoordig al veel eerder. De laatste jaren is er een trend te zien waarbij de kerstboom vaak na Sinterklaas al in huis wordt gehaald. In tegenstelling tot vroeger wordt de kerstboom tegenwoordig ook al snel weer afgebroken, in de meeste gevallen al gelijk na oud en nieuw. Vroeger was het de traditie om de kerstboom nog een weekje langer te laten staan namelijk tot na Driekoningen. Laat je de kerstboom langer staan, dan zou dit ongeluk brengen.Hoe lang je de kerstboom ook laat staan en wanneer je deze in huis haalt, het is en blijft één van de leukste decoraties in huis tijdens de feestdagen.

Kerstbal met foto

Inspiratie voor in de kerstboom

Tijdens het versieren van de kerstboom kun je veel kanten op. Wat direct voor sfeer zorgt zijn lampjes die je over de hele kerstboom kunt verspreiden. Verder mogen de kerstballen natuurlijk ook niet ontbreken. Bij het optuigen van de kerstboom kun je ervoor kiezen een bepaalde kleur te kiezen die je ook in de rest van je kerstdecoratie terug laat komen. De juist kleuren kiezen met kerst kan soms best wel lastig zijn, want wat sluit nou mooi bij elkaar aan? Zoals in ons vorige blog beschreven is zijn er verschillende kleurentrends dit jaar tijdens kerst. Wist je namelijk dat dé kleurtrend voor 2019 goud, zilver en aubergine is? Je hoeft je kerstboom dus niet meer met alleen rode versieringen op te tuigen. Naast mooie lampjes en kerstballen mag natuurlijk ook de piek niet ontbreken. Naast de standaard piek kan je ook voor een alternatief gaan, zoals een engeltje op de top van jouw kerstboom of een lichtgevende piek. Zo wordt kerstboom dit jaar de mooiste van de straat.

Kerstversiering ideeën voor eerste en tweede kerstdag

Eerste en tweede Kerstdag is het moment waarop je helemaal kunt uitpakken met kerstdecoratie. Maak jouw kersttafel extra speciaal door een tafelkleed te laten bedrukken met bijvoorbeeld mooie kerstfoto’s van vorig jaar. Voor de creatievelingen ook nog een leuk knutselidee voor deze kerst; maak naamkaartjes voor de gasten en zet deze op de borden neer. Na elke gang komt het naamkaartje ergens anders te staan, zodat jij elke keer naast een ander familielid zit. Naast de kerstversiering binnen in je huis kun je ook buiten uitpakken. Plak bijvoorbeeld een grote strik op jullie voordeur, zodat iedereen bij binnenkomst al gelijk de kerstsfeer voelt. Zet naast de deur een paar ‘nep’ cadeautjes en jouw speciale kerst entree is helemaal af.

Wijnglazen met foto

Tafeldecoratie

Naast het ontwerpen van een speciaal tafelkleed zijn er nog veel meer leuke dingen die jij kunt doen om jouw tafel te decoreren met Kerst. Lampjes zijn namelijk niet alleen leuk voor in de kerstboom, maar ook voor de kersttafel kunnen de lichtjes voor veel sfeer zorgen. Naast lampjes zijn kaarsen ook de perfecte tafeldecoratie tijdens kerst. Zet alle grote lichten uit, zodat jouw lampjes en kaarsen zorgen voor de verlichting tijdens het diner. Dit zorgt voor een knusse sfeer waardoor jullie nog meer genieten van het samenzijn. Om op jouw tafel het winterse gevoel te creëren kun jij (zelfgeraapte) dennenappels en kastanjes midden op de tafel leggen. Je kunt dit ook combineren met sterretjes en kleine kerstballen. Tip: Vier jij Kerst niet thuis? Neem als verrassing gegraveerde glazen mee, zodat ieder familielid deze kerst zijn eigen wijnglas heeft.

Ga naar alle Kerstcadeaus