Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Moederdag is een speciale dag om moeders over de hele wereld in het zonnetje te zetten. Of je nu informatie zoekt over wanneer Moederdag is of op zoek bent naar wat te doen of kopen, in deze blog lees je alles wat je moet weten over Moederdag!

Zoek je naar een cadeau voor Moederdag? Dan helpen wij je op weg met onze meest inspirerende moederdagcadeaus.

Moederdag wordt meestal gevierd op de tweede zondag in mei, maar de datum kan per land verschillen. Wereldwijd worden moeders vereerd op deze speciale dag. Dit doen we door bijvoorbeeld cadeaus en kaarten aan moeders te geven om onze waardering te tonen voor alles wat ze gedaan hebben.

Op welke datum valt Moederdag in Nederland?

Moederdag wordt elk jaar gevierd op de tweede zondag in mei, dus markeer je agenda voor Moederdag 2024 op zondag 12 mei! Je moeder laten zien dat je haar waardeert en van haar houdt, hoeft niet met een groot gebaar of een over de top cadeau. Een lieve kaart met een attente handgeschreven boodschap en wat quality time samen zijn bijvoorbeeld al simpele ideeën waar je jouw moeder zeker blij van wordt. Ook een verrassingsontbijt op bed wordt eigenlijk altijd gewaardeerd. Op welke manier dan ook, Moederdag is de gelegenheid om je moeder eraan te herinneren hoeveel ze voor jou betekent.

We hebben speciaal voor jou ook de data voor de komende moederdagen op een rij gezet.

 • 12 mei 2024
 • 11 mei 2025
 • 10 mei 2026
 • 9 mei 2027
 • 14 mei 2028
 • 13 mei 2029
 • 12 mei 2030
 • 11 mei 2031
 • 9 mei 2032
 • 8 mei 2033

Wanneer is het Moederdag 2024 België

Moederdag in België en Nederland vieren we op dezelfde datum. Moederdag 2024 in België valt dus ook op zondag 12 mei.

Houten Kaart voor Moederdag

Houten Kaart voor Moederdag

Chocolade hartjes

Chocolade hartjes

Droogbloemen in houder

Droogbloemen in houder

Blossombs - Bloemen Zaadbommetjes

Blossombs - Bloemen Zaadbommetjes

Oorsprong van Moederdag

Moederdag vieren is een mooie manier om je moeder te laten weten wat ze voor je betekent, maar weet je ook hoe de feestdag is ontstaan?

Moederdag is een van de meest gevierde dagen in onze agenda’s. Moederdag is een dag om het moederschap te eren en de band tussen moeders en hun kinderen te vieren. Het lijkt misschien een dag die door de commercie is begonnen, maar de oorsprong van Moederdag gaat zelfs terug tot de oude Griekse en Romeinse beschavingen waarin moedergodinnen werden vereerd. Zij vereerden Rhea, die de moeder van de Goden was.

Toen het christendom zich over Europa verspreidde, ontwikkelden deze festiviteiten zich tot religieuze vieringen ter ere van de Maagd Maria als de “Moeder van God”.

In de jaren 1870 voerde ene Anna Jarvis campagne voor een officiële feestdag om alle moeders te eren, nadat ze geïnspireerd was geraakt door haar eigen moeder. Jarvis’ werk was succesvol en een dag om moeders te eren werd op de agenda gezet in verschillende landen over de hele wereld. Dit werd Moederdag.

Het werd een officiële feestdag in de Verenigde Staten in 1914, toen president Woodrow Wilson een wet ondertekende die het tot een jaarlijkse gebeurtenis verklaarde. Sindsdien is het een dag geworden die wereldwijd gevierd wordt, hoewel veel landen hun eigen unieke tradities hebben - waaronder het vieren op verschillende dagen in het jaar. Of we nu bloemen sturen of tijd vrijmaken om met onze moeders door te brengen, hoe we de dag ook willen vieren; laten we een moment nemen om onze moeders en alles wat ze doen te erkennen en ze te bedanken!

Hoe wordt moederdag gevierd?

In Nederland wordt Moederdag op verschillende manieren gevierd.

Veel mensen kiezen ervoor om hun moeders bloemen of chocolade te sturen als lief gebaar van waardering.

Anderen verrassen hun moeders met een ontbijt op bed, knutselwerk of een zelfgemaakte kaart. Sommige families brengen de dag samen door. Ze gaan wandelen, spelen bordspellen of bezoeken een museum of een dierentuin.

Als je verder van elkaar af woont of om welke reden dan ook niet in staat bent om je moeder te bezoeken, kun je haar ook (video)bellen en per post een cadeautje sturen. Zo laat je toch merken dat je aan haar denkt. Hoe je Moederdag ook viert, dat je er aan denkt, zorgt er zeker voor dat je moeder zich extra geliefd en gewaardeerd voelt!

Is moederdag een officiële feestdag?

Moederdag wordt overal ter wereld als een feestdag beschouwd, maar het is niet in alle landen een officiële regeringsfeestdag. In de Nederland en België bijvoorbeeld, wordt het gevierd op de tweede zondag van mei en is het wettelijk erkend als een officiële feestdag.In Nederland begon deze traditie rond 1925.

Wordt moederdag internationaal gevierd?

Vieren mensen over de hele wereld Moederdag? Het antwoord is ja! In veel landen over de hele wereld nemen mensen de tijd om hun moeder in het zonnetje te zetten en haar te bedanken. Op deze speciale dag laten gezinnen wereldwijd hun liefde en waardering voor hun moeder zien. Hoewel de gebruiken van streek tot streek kunnen verschillen, blijft Moederdag een internationaal gevierde feestdag.

Is Moederdag belangrijk?

Vraag je je af: "Is moederdag belangrijk?" Dan hebben wij het antwoord voor je. Absoluut! Moeders doen zoveel voor ons, door ons liefde, zorg en steun te geven. Helaas krijgen ze daar niet altijd genoeg erkenning en waardering voor terug. Over het algemeen nemen we de liefde van onze moeders voor lief. Eén dag in het jaar nemen om je waardering te tonen is wel het minste dat je terug kunt doen voor de belangrijkste vrouw in je leven. Laten we aankomende Moederdag de tijd nemen om te laten zien hoezeer we alles waarderen wat onze moeders voor ons doen.

Wat hoort er bij moederdag?

Het mooiste van Moederdag is dat deze altijd op een zondag valt. Bijna iedereen is dus vrij om iets speciaals te doen voor hun moeder. Wat hoort er echt bij Moederdag? Dat is voor iedereen verschillend, maar hier een lijst waar de meeste mensen voor kiezen:

  • Bloemen sturen
  • Bonbons geprint met foto laten bezorgen
  • Ontbijt op bed
  • Zelfgemaakte kaarten
  • Een wandeling maken
  • Gezelschapsspelletjes spelen
  • Een museum, park of dierentuin bezoeken

Moederdag bij moslims

Moslims over de hele wereld eren hun moeder net zoals vele andere culturen en tradities dat doen. Er is geen specifieke datum vastgesteld voor het eren van moeders in de moslimgemeenschap; in plaats daarvan wordt deze dag het hele jaar door gevierd.

In de Islamitische traditie staan moeders in hoog aanzien, en worden vaak "de vreugde van het leven" genoemd.

Mama klok

Mama klok

Moederdag Kaars

Moederdag Kaars

Sleutelhanger Moederdag

Sleutelhanger Moederdag

Blog

Blog