Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Vandaag voor 23:59 besteld, is morgen in huis!

peter meter vragen geschenken

Hoe vraag je een peter en meter voor jouw kleine?


Peters en meters, ook bekend als peetouders, worden voor de geboorte uitgekozen. Zij zijn dan naast de ouders de belangrijkste personen in de opvoeding van het kind. Vanaf dat moment zijn de peetouders bij elke stap aanwezig - van communies tot verjaardagen, van dagjes weg tot belangrijke momenten van advies. Peters en meters geven het kind ook vaak cadeautjes, maar wie kies je als peetouders? Wat is de rol van een peter en meter? En op welke manier vraag je dan een peetoom en peettante?


De traditie van peetouders

Wanneer er een kindje werd geboren en gedoopt werd in de kerk, werden er ook een peter en meter aangewezen. Zij waren dan de getuigen van de doop, wat te vergelijken is met de getuigen bij het trouwen. Vaak kwamen de peter en meter uit de familie en kregen de peetouders de vrijblijvende taak om het doopkind bij te staan in de opvoeding, maar ze werden ook aangewezen in het geval dat de ouders van het doopkind ooit iets overkwam. Zij zouden dan de opvoeding van het kind overnemen.


Wat is de rol van een peter en meter?

Tegenwoordig zijn de aangewezen peters en meters ook vaak de beste vrienden van de ouders, de mensen die zij het meest vertrouwen om hun kind in het ergste geval op te voeden. Maar het leuke van een peter en meter is dat je hen als ouder ook makkelijk kunt vragen voor het oppassen of andere leuke uitjes zoals naar de dierentuin. Op latere leeftijd kan het kind altijd bij de peetoom en peettante terecht voor advies, wanneer zij het bijvoorbeeld lastig vinden om met hun ouders in gesprek te gaan. Vergeet niet dat het op zich al een hele eer is om gevraagd te worden, daarom is het alleen al een goed idee om de grote vraag op een bijzondere manier te stellen.


Maar hoe vraag je dan een peter en meter voor jouw kleine?

Als je eenmaal hebt besloten wie je als peter en meter voor jouw kleine dreumes wil vragen, is het tijd om na te denken hoe je dat gaat doen. Een peter en meter vragen om deze rol op zich te nemen, hoeft niet moeilijk of duur te zijn, maar een meter en peter vragen is een heel persoonlijke aangelegenheid. Het zou een heel mooi moment zijn als je dat met een gepersonaliseerd cadeau kan doen, zodat je er een levenslange herinnering van kunt maken.


Stel je vraag aan de peter met deze cadeaus

Peters… ze zullen altijd voor je klaarstaan. Een peter vragen kan op veel verschillende manieren. Een sleutelhanger met daarop de woorden ‘Peter van’ of ‘Peetoom van’ met de naam van de kleine erbij, is een manier om dagelijks met trots aan zijn rol terug te denken. Deze mega Côte d'Or reep is ook een ideaal cadeau om een vriend als peter te vragen, omdat je het product kan laten personaliseren met naam, foto en een persoonlijke boodschap. Maar om de echte daad van het kiezen van de peter op papier vast te leggen kan je ook een hele bijzondere pen geven. Deze pen is namelijk heel chic en is te personaliseren voor bijvoorbeeld de naam van de kleine op te laten graveren. Daarna is het altijd leuk om de nieuwe titel te vieren en daar is het Belgische bierpakket ook ideaal voor. Mocht je nog een stapje verder willen met het bierpakket, dan is het ook leuk om er een bierglas bij te geven, zoals dit Duvel bierpakket met gegrageerd glas. Zo kan de peter gelijk het pilsje inschenken!
Stel je vraag aan de meter met deze cadeaus

Het ligt er helemaal aan hoe groot je het verzoek aan de toekomstige meter wil maken. Het kan klein, met een schattige gepersonaliseerde romper of houten hart met daarop de vraag ‘Wil jij mijn meter zijn?’ of nog leuker zoals ‘Meter Sofie’ of ‘het leukste petekind van de liefste peettante’. Maar de meter vragen is ook heel leuk met grotere gebaren, zoals het Milka hart of zelfs een fles wijn, om bij te komen na een dagje oppassen. Soms voelt een meter al vanaf de geboorte als een tweede mama. Daarom is het heel bijzonder om die band vast te leggen in een speciaal sieraad. De moeder/dochter armband is daar heel geschikt voor. De meter kan de armband trots dragen, terwijl er voor de kleine dame een leuk cadeautje ligt te wachten tot ze oud genoeg is om zelf een armband te dragen.
Wil je meer lezen over peter en meter zijn en de cadeaus die wij daarvoor hebben? Neem dan een kijkje op onze pagina met alle cadeaus voor peter en meter.

Kom je er nog niet helemaal uit? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar met cadeautips en advies.