Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Hoera! We hebben de Shopping Award gewonnen voor de beste online cadeauwinkel van Nederland!🥳

Uitjes in de kerstvakantie

Uitjes in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat voor de deur. Twee weken vrije tijd met het hele gezin. Het is natuurlijk heerlijk om met een dekentje op de bank te cocoonen, maar vitamine D is ook hartstikke belangrijk! Zeven tips voor uitjes in de kerstvakantie.

1. Into the wild

In de kerstvakantie kan het druk zijn op veel plekken, want bijna iedereen heeft vakantie. Gelukkig is er in de natuur altijd ruimte genoeg voor een kerst uitje. Zoek een mooi bos, berggebied of kustlijn op en verken het gebied op een actieve manier. Zo is een wandeling of een fietstocht hartstikke leuk. Minder voor de hand liggend maar minstens zo leuk: verken het gebied per step. Of misschien is het wel zo koud dat je kunt schaatsen. Zo ontdek je niet alleen de omgeving, maar ben je ook nog eens gezond bezig. Dan heb je die warme chocolademelk echt verdiend zodra je weer op de bank neerploft met een dekentje!

2. Bezoek een kerstmarkt

Om helemaal in de winterse sferen te komen, bezoek je een kerstmarkt. En het leuke is, kerstmarkten zijn er in alle soorten en maten. Er is dus voor ieder wat wils. De meeste markten bestaan in de basis uit stalletjes met (handgemaakte) kerstproducten. Daarnaast zijn er eetkraampjes, kraampjes met muziek en meestal ook plekken op de markt waar je winterse of traditionele activiteiten kunt ondernemen. Bij iedere markt ligt de nadruk weer op iets anders. Zo kun je in het Belgische Antwerpen schaatsen op de schaatsbaan van 1.200m2. En in het Franse Reims zijn veel champagnehuizen vertegenwoordigd zodat je de verschillende soorten van de feestelijke bubbels kunt proeven. In het Italiaanse Gubbio vind je ieder jaar de grootste kerstboom ter wereld. De berg die aan het stadje ligt wordt met lichtjes versierd in de vorm van een kerstboom van ruim 650 meter hoogte.

3. Laat het dier in je los

Je denkt misschien niet zo snel aan een uitje naar de dierentuin in de winter, maar om verschillende redenen is dit nu juist het ideale moment. Zo is het in de meeste dierentuinen een stuk rustiger in de winter en heb je meer ruimte en tijd om samen met je gezin de verschillende dieren uitgebreid te leren kennen. Het is bijzonder om te zien en te leren over het gedrag van de dieren in de winter. Sommige dieren houden zelfs een winterslaap. Ook zijn sommige dierentuinen helemaal versierd en opgetuigd in winterse sferen, super gezellig om doorheen te wandelen en je onder te dompelen in de wintercharme. Zeker in het donker zijn de lichtjes erg sfeervol. Tip: check van te voren wel even of de horecagelegenheden van de dierentuin open zijn. In de winter sluiten sommige restaurants. Neem dan je eigen winterpicknick mee met een thermoskan met warme drankjes. Hoe leuk is het om met uitzicht op de dieren te picknicken?

4. Speel buiten een spel

Je kunt natuurlijk eindeloos ganzenborden onder de kerstboom of mens-erger-je-nieten tussen de kerstkransjes, maar je kunt ook eens naar buiten gaan om een spel te spelen. Zo sla je twee vliegen in één klap: de kids kunnen hun energie kwijt én je doet iets leuks met elkaar. Welke spellen zijn er geschikt om buiten te spelen? Er zijn veel buiten varianten van klassieke spellen. Zo zijn er grote schaak- en damspellen waarmee je buiten kunt strijden. Ben je bang het koud te krijgen? Dan kun je beter een actiever spel kiezen, zoals kubb. Tijdens dit leuke groepsspel probeer je het andere team uit te schakelen door houten paaltjes om te gooien. En als je helemaal geen attributen bij de hand hebt, ook geen probleem. Kies dan voor all time klassiekers als verstoppertje of tikkertje. Als je de tijd hebt, is het ook een heel leuk idee om een speurtocht uit te zetten. Maar voor welk buitenspel je ook kiest, je hebt geen kind meer aan je kinderen nadat ze lekker hebben kunnen uitrazen buiten.

5. Lighten up your day

De dagen mogen dan wel korter en donkerder zijn, je kunt daardoor wel lekker veel van lichtjes genieten. Vandaar dat er op veel plaatsen juist nu lichtfestivals worden georganiseerd. Tijdens deze evenementen kun je heuse lichtkunstwerken bekijken. Hoe dit is vormgegeven, is op iedere plek weer anders. Wat overal hetzelfde is: kleurrijk licht speelt de hoofdrol. In Amsterdam vaar je bijvoorbeeld door de grachten en bewonder je onderweg meer dan twintig lichtkunstwerken gemaakt door verschillende kunstenaars. In Londen ontdek je al wandelend een magische en interactieve 3D-lichtwereld. Tijdens Lux in Helsinki toveren kunstenaars bekende plekken en gebouwen om tot urban kunstwerken.

6. Ice ice baby!

Het is bizar wat ijskunstenaars allemaal kunnen maken van ijs. Tijdens een ijssculpturenfestival kun je de meest bijzondere kunstwerken bewonderen. Het goede nieuws: in deze tijd van het jaar vinden er in Europa tal van dit soort festivals plaats. IJsbeelden maken de kunstenaars door met hun gereedschap de beelden te vormen uit een massief ijsblok. Er wordt druk geschaafd, gehakt, gebeiteld en geslepen tot de meest prachtige kunstwerken tevoorschijn komen. Het grootste ijsbeeldenfestival van Europa is te zien in Zwolle. Hier vind je 275.000 kilo aan ijskunstwerken tot wel zes meter hoog. In het Poolse Poznan verandert de oude markt half december in een heuse ijsbeeldentuin. Tijdens het festival vinden er ook indrukwekkende wedstrijden plaats, waarbij de kunstenaars één dag krijgen om uit een blok ijs het mooiste beeld te maken.

7. Ga naar een kerststal

Misschien heb je wel een kerststalletje bij de kerstboom thuis staan. Extra bijzonder is het om een levensgrote kerststal te bezoeken. Wereldwijd vind je deze traditie op veel plekken. Soms wordt de geboorte van jezus nagespeeld met echte acteurs, waaronder zelfs dieren. Ontzettend leuk om met de kinderen heen te gaan en zo het kerstverhaal te vertellen. Eén van de bekendste kerststallen is die in Rome bij de Sint-Pietersbasiliek op het Sint Pietersplein. Deze kerststal bestaat al sinds 1982. Op de kerstmarkt in het Nederlandse Soest vind je een echte levende kerststal. Hier vind je niet alleen de traditionele ezel en os, maar ook konijnen, kippen en kuikens. Kinderen kunnen deze dieren naar hartenlust aaien en knuffelen. In Italië is men al helemaal gek op kerststallen. In het Siciliaanse dorpje Custonaci heb je zelfs een levende kerststal in een grot waar maar liefst 160 acteurs aan meedoen. Ze vertellen niet alleen het bijbelse verhaal, maar laten ook oude ambachten en gebruiken zien.


Ben je ook nog op zoek naar leuke cadeaus voor kerst? Bekijk onze gepersonaliseerde kerstcadeaus.

Ontdek alle kerstcadeaus>>>