Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Hate it or love it, op kraambezoek bij een pasgeboren baby. De meeste mensen vinden het ontzettend leuk om meteen langs te gaan op kraamvisite, anderen vinden het wat spannend en eng. Want moet je de baby vasthouden? Mag je zelf initiatief nemen om de baby te pakken? En zijn er nog ongeschreven regels waar je rekening mee moet houden?

Wij vroegen het een aantal kersverse vaders en moeders welke tips zij graag willen delen. Wij beloven je: na het lezen van de tips ben je super goed voorbereid en zullen de ouders zelfs naar je komst uitkijken!

Food please!

Bijna elke kersverse ouder kwam met deze tip en daarom staat-ie met stip op 1: het meenemen van een kant-en-klare maaltijd wordt enorm gewaardeerd. Zeker als de maaltijd nog gezond is ook. Denk aan een schaal lasagne die je alleen nog even hoeft op te warmen, een stamppotje met gehaktballen of een lekkere pasta. Het scheelt de ouders veel werk en ontlast ze enorm. Zie je dit echt niet zitten? Geen probleem, het is geen verplichting. Vind je het wel leuk om dit voor ze te doen, dan zullen ze dat heel fijn vinden.

Zeg, kun je een boodschapje voor me doen?

Heb je voldoende tijd en wil je de ouders helpen, vraag dan of je wat boodschapjes voor ze kunt doen. Zeker als je op bezoek gaat bij baby nummer 2 is zo'n aanbod voor veel moeders het beste wat je je kunt wensen. Het scheelt namelijk een tweede kind inpakken en meesleuren naar de supermarkt. De ouders zullen je echt niet meteen vragen om meteen de weekboodschappen te doen, maar misschien dat ze je vragen om wat kleine dingen mee te nemen zoals snoetenpoetsers of eet- of drinkwaren.

Met wie kom je allemaal?

Natuurlijk zijn opa, oma, tantes, ooms en vrienden allemaal welkom. Maar houd er wel rekening mee dat de moeder net een (zware) bevalling achter de rug heeft. Het kan zijn dat ze het heel leuk vindt dat jij komt, maar dat wil niet zeggen dat ze het fijn vindt als je jouw kinderen meeneemt. Stem van te voren met wie je allemaal wilt komen en vraag of dat oké is. Als het niet oké is, accepteer dat dan vooral. Vooral de eerste dagen na de bevalling is het: moeders wil is wet.

Rompertje

Rompertje

Slabbetjes

Slabbetjes

Baby Badjas - Koeka

Baby Badjas - Koeka

Babymutsje

Babymutsje

Vermijd het spitsuur

Afhankelijk van hoeveel kinderen er al zijn, kan het zijn dat de ouders een paar keer per dag spitsuur hebben. Vaak is dit in de ochtend, rond etenstijd en rond borreltijd. Als het gezin op volle toeren draait moet er gekookt en gegeten worden, de vaatwasser in- en uitgeruimd of wordt er met man en macht geprobeerd om een baby in slaap te laten vallen. Het is niet alleen voor de ouders niet handig, maar voor jou is het ook niet leuk. Spreek van te voren met de ouders af hoe laat je komt en onthoud: etenstijd of borreltijd zijn zeer waarschijnlijk nu even niet handig. Heb je een tijd afgesproken, houd je dan daaraan. Kom je te laat, dan gooi je het ritme in de war dat juist nú heel belangrijk is.

No pictures!

Wij snappen helemaal dat je meteen veel leuke foto's wilt nemen en ze via Facebook en Instagram aan iedereen wilt laten zien. Maar bijna geen enkele ouder kan dit waarderen. Zet dus niet zomaar foto's van de newborn op social media, maar vraag eerst of het oké is. Zelfs als je de opa of oma bent. Het kan zijn dat de ouders het niet fijn vinden of dat ze graag zelf de eerste foto willen plaatsen.

Laat het weten als je je niet lekker voelt

Ben je verkouden of heb je een snotneus? Bespreek dat met de ouders. In tijden van Corona ligt het nóg gevoeliger. Bespreek het eerlijk met de ouders en vraag wat zij fijn vinden. Misschien willen ze liever dat je komt als je loopneus voorbij is, dat is hun goed recht. Onthoud dat een simpele koortslip ernstige gevolgen kan hebben als je per ongeluk de baby besmet met het herpesvirus. Even oppassen dus!

Raamvisite

In tijden van Corona kan het zijn dat ouders het niet prettig vinden om mensen binnen te laten, maar misschien vinden ze het wel ontzettend leuk om de baby via het raam te showen. Het is natuurlijk voor jou als bezoek veel minder leuk, maar ook hier is het aan de ouders waar ze zich prettig bij voelen.

Don't touch the baby....(zonder te vragen)

Oh zo'n klein zacht baby'tje vraagt er toch gewoon om om even opgepakt te worden? Maar toch: vraag het eerst even of de ouders het oké vinden. Het zal vast geen probleem zijn en misschien komen de ouders zelf wel enthousiast aan met de baby, maar het is wel netjes om te vragen of het mag.

Andersom geldt eigenlijk ook hetzelfde, de kersverse ouders zouden je eerst moeten vragen of je de baby wil vasthouden. Je mag namelijk gewoon zeggen dat je je daar niet comfortabel bij voelt. Of dat je misschien wilt zitten en dan de baby pas wilt vasthouden. Krijg je er de kriebels van? Zeg dan op vriendelijke manier dat je liever gewoon naar de baby kijkt. Daar is helemaal niets mis mee.

Bonbons

Bonbons

Wijn

Wijn

Witte wijnglazen

Witte wijnglazen

YourSurprise verzorgingspakket

YourSurprise verzorgingspakket

Voor je een cadeau koopt...

Oooh wat zijn er veel leuke cadeaus voor baby's! Maar voordat je helemaal losgaat op de rompers, sokjes en mutjes: ouders hebben vaak al enorm veel van deze cadeaus gehad. Zeker als je een kraamcadeau zoekt voor baby nummer 2 of 3 kun je ervan uitgaan dat ouders voldoende kleding op voorraad hebben. In dat geval is het leuker om een ander cadeau uit te zoeken dat echt voor die baby is. Wat dacht je van een mooie bestekset voor baby's met de naam van de pasgeboren baby erin gegraveerd? Of een gepersonaliseerd kinderboek waarbij de baby samen met bekende kindervriendjes een grote rol speelt? Dat zijn geen cadeaus die de ouders meteen kunnen gebruiken, maar het is misschien wel heel leuk om na al die tijd eindelijk dat ene besteksetje erbij te pakken. Dan weet je ook meteen zeker dat je cadeau indruk maakt! Zoek je nog leuke cadeaus? Bekijk dan onze tips onderaan de pagina of bekijken alle cadeaus voor baby's.

Een cadeau voor de moeders...

Bijna alle moeders gaven aan dat er soms ook iemand is die een cadeau voor hen meeneemt en dat ze dát toch wel heel erg leuk vinden. Vaak wordt de baby overladen met rompertjes, knuffeltjes of sokjes. Super leuk, maar wij snappen wel dat mama's heel blij worden van een heerlijk verzorgingspakket of een nieuwe voorraad heerlijke chocolade.

Ja, het is een hint: tijd om te gaan

Wees alert op hints van de moeder of vader. Sommige ouders vinden het lastig om je te vragen of je weer wilt vertrekken omdat ze de vriendschap of relatie niet op het spel willen zetten. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat de moeder heel graag wil slapen of een momentje voor zichzelf nodig heeft. Een richtlijn: kraambezoek duurt ongeveer een uurtje, maximaal 2 uur. Hints als: "poeh ik ben moe" of "ik ga zo echt even slapen" zijn een signaal dat het mooi is geweest. Zeg dat het tijd is om te gaan of dat je een volgende afspraak hebt, maar snel weer langskomt zodra het uitkomt. Willen de ouders echt dat je nog even blijft, dan is dit het moment waarop ze dat zeker zullen aangeven.

De 12 leukste kraamcadeaus

Ben je er na deze tips helemaal klaar voor en zoek je alleen nog een leuk kraamcadeau? Bekijk dan hieronder onze 12 meest populaire kraamcadeaus of bekijk al onze baby- en kraamcadeaus.

Kun je helaas niet zelf op bezoek bij de pasgeboren baby? Geen probleem, wij bezorgen jouw kraamcadeau (eventueel extra mooi ingepakt en altijd zonder factuur) graag bij de kersverse ouders thuis. Sluit een gratis wenskaartje bij en het is meteen duidelijk wie de afzender van het cadeau is.

Babydeken

Babydeken

Happy Horse Konijn

Happy Horse Konijn

Houten dierenbus - Trixie

Houten dierenbus - Trixie

Welkom op de wereld

Welkom op de wereld

Kraamcadeaus

Kraamcadeaus

Blog - Babyshower Tips & Tricks

Blog - Babyshower Tips & Tricks

Aankondiging zwangerschap

Aankondiging zwangerschap

Blog

Blog