Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Hoera! We hebben de Publieksprijs Cadeaus bij de Shopping Awards gewonnen! 🏆 Bedankt voor jullie stemmen!

Of je nu een volwassene bent of een kind, het is altijd leuk om iets met je handen te maken. Het geeft een gevoel van voldoening en je kunt je creativiteit de vrije loop laten. In deze blog vind je verschillende ideeën, zodat je aan de slag kunt met het maken van een uniek cadeau voor Moederdag.

Voordat we de leuke knutselideeën voor Moederdag onthullen, delen we eerst een paar algemene DIY-tips met je. Zodat je goed voorbereid aan je knutsel cadeau voor Moederdag begint. Bedenk van tevoren wat voor cadeau je wil maken en welke materialen je daarvoor nodig hebt. Ligt je huis vol krijt, schilderspullen, potloden, glitters, lijm, scharen, ballonnen en gekleurd papier of moet je alles nog even aanschaffen? Door dit even scherp te hebben, voorkom je dat je er halverwege het knutselproces achter komt dat je toch iets essentieels mist en het cadeau niet af kunt maken. Zorg er ook voor dat de materialen van goede kwaliteit zijn, zodat het cadeau lang meegaat en je moeder er nog lang van kan genieten. Kies bijvoorbeeld voor stevig papier en goede lijm, zodat het cadeau niet snel uit elkaar valt.

Knutsel moederdagcadeaus van papier

Knutsel zelf een Moederdagkaart - DIY

Een idee is om een persoonlijke kaart te maken. Gebruik verschillende kleuren papier en knip en plak deze tot een ​​mooi ontwerp. Ook kun je een tekening of schildering maken op de kaart, een lieve boodschap op de kaart zetten of creatief aan de slag gaan met stempels. Het is ook een optie om de kaart te versieren met andere materialen, zoals stukjes stof, glitters of veertjes. De mogelijkheden zijn eindeloos! Eén ding is zeker, het wordt een unieke kaart.

Een leuk idee om de kaart te presenteren: in een houten kaarthouder met gegraveerd theelichtje. Zo krijgt jouw kaartje direct een podium en heeft jouw moeder een mooie plek om jouw kaart in te bewaren.

Bos bloemen van papier

Je kunt zelf papieren bloemen maken door de vorm van bloemblaadjes uit te knippen en deze vervolgens op elkaar te stapelen en vast te plakken met lijm. Je kan de bloemen zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wil. Je gebruikt chenilledraad voor de stelen en eventueel de blaadjes aan de stelen. Dit gekleurde ijzerdraad buig je in iedere gewenste vorm.

Hoe komen bloemen nou beter tot hun recht dan in een vaas? Laat een vaas graveren voor je moeder en presenteer jouw zelfgemaakte boeket in de vaas. Hoe leuk is dat!

Zoek je een cadeautje voor de eerste moederdag van een kersverse moeder? Lees dan onze meest persoonlijke cadeaus voor een eerste Moederdag blog, om haar echt te verrassen.

Slinger

Een andere optie is om een ​​papierslinger te maken met een persoonlijke boodschap erop geschreven. Knip de letters uit van gekleurd papier en niet ze vast aan een touwtje of lint om een ​​feestelijke slinger te maken. Uiteraard kun je de letters naar hartenlust versieren. En je kunt ook andere versiersels uitknippen en toevoegen aan je slinger, zoals een ster, hartjes of vlaggetjes.

Om jouw slinger op een leuke manier in te pakken, geef je ze in een memorybox. Deze houten doos laat je graveren met een mooi ontwerp en een persoonlijke tekst voor je moeder. Zo is het cadeau helemaal compleet!

Bewaardoosje knutselen voor Moederdag

Wil je iets moois maken voor je moeder waarin ze waardevolle spulletjes kan opbergen? Maak dan een bewaardoos voor haar. Je hebt alleen een schoenendoos nodig, gekleurd papier, potloden of stiften en versiersels naar keuze. Je bekleedt de schoenendoos met gekleurd papier en dan kan het versierfestijn beginnen. Tip: versier de doos met dingen die bij haar passen, misschien schelpen als ze van de zee houdt of veertjes als ze die mooi vindt.

Hoe leuk is het om in de doos alvast een mooi cadeautje voor je moeder op te bergen als verrassing? Bijvoorbeeld een theeglas gegraveerd met haar naam en een leuk ontwerp als je moeder een echte theeleut is.

Houten Kaarthouder met Glazen Theelicht

Houten Kaarthouder met Glazen Theelicht

Vaas

Vaas

Houten herinneringen doos

Houten herinneringen doos

Moederdag theeglas

Moederdag theeglas

Knutsel moederdagcadeaus van papier-maché

Als je op zoek bent naar een creatief DIY moederdagcadeau, dan is papier-maché ook een hele leuke en eenvoudige optie. Het enige wat je nodig hebt is krantenpapier, behanglijm en een mal voor wat je wil maken.

Schaaltje van papier-maché

Een schaaltje maken van papier-maché is helemaal niet moeilijk. Benodigdheden:

  • Krantenpapier
  • Behanglijm
  • Schaal / plastic kom of een ballon
  • Olie of vaseline

Ga eerst op zoek naar een mal voor jouw schaal. Je kunt een kom van plastic gebruiken die je al hebt. In plaats van een plastic kom kun je ook een ballon gebruiken die je voor de helft beplakt. Ook handig: smeer de ballon of kom in met olie of vaseline, dan haal je hem straks makkelijker weer uit je kunstwerk zonder dat hij vast blijft plakken.

  1. Je bekleedt de mal met een ruime hoeveelheid stukjes papier-maché. Bedek de mal met maximaal drie lagen. Vervolgens laat je de schaal drogen, dit duurt afhankelijk van het weer tussen de 1 en 2 dagen.

  2. Als het schaaltje helemaal droog is, kun je zelf bepalen of het voor jou dik genoeg is. Zo niet, dan smeer je er opnieuw maximaal drie lagen op.

  3. Wanneer het schaaltje helemaal droog is, kun je het schilderen of op een andere manier versieren. Wat je ook kunt doen is gekleurd papier gebruiken, dan heeft het schaaltje direct al een kleur.

Zoek je nog iets leuks om in het schaaltje voor je moeder te doen? Laat bonbons voor haar maken met jullie leukste foto erop en serveer ze in het schaaltje. Wedden dat ze binnen no time op zijn?!

Bloempot van papier-machéBenodigdheden:

  • Krantenpapier
  • Behanglijm
  • Plastic bloempot
  • Olie of vaseline

Heeft je moeder groene vingers? Dan is het een goed idee een bloempot voor haar te maken! Het maken van een bloempot van papier-maché is net zo eenvoudig als het maken van een schaaltje. Als mal gebruik je deze keer een plastic bloempot die je beplakt met het papier-maché mengsel.

Als je de pot niet meer nodig hebt naderhand, hoef je hem niet meer te verwijderen en kun je ‘m van binnen en buiten beplakken.

Ook hier geldt dat je na drie lagen papier-maché de pot laat drogen en eventueel extra lagen aanbrengt als de pot helemaal droog is. Ook kun je gaan schilderen, tekenen of versieren wanneer de pot helemaal opgedroogd is.

Vergeet niet een plastic potje te plaatsen in de pot als je er echt een plantje in wil laten groeien, het materiaal kan niet tegen water namelijk.

Hoe leuk is het als je jouw moeder ook iets geeft dat ze in de pot kan planten? Denk aan zaadbommetjes waar de mooiste bloemenzee uit verschijnt!

Knutsel moederdagcadeaus van stof

Ben je goed met de naaimachine? Dan is stof zeker ook een veelzijdig materiaal om mooie en praktische moederdagcadeaus van te maken.

Kussenhoes maken voor Moederdag

Een eenvoudig idee is om een ​​kussenhoes te maken met een persoonlijk tintje. Kies een stof die bij de smaak van je moeder past en knip deze in de gewenste grootte. Vervolgens kun je de stof versieren met applicaties, borduurwerk of verf. Naai de stof aan elkaar en vul de hoes met een zacht kussen. Je moeder zal genieten van dit unieke cadeau dat je zelf hebt gemaakt.

Wil je het cadeau helemaal compleet maken? Laat dan ook nog een fleecedeken maken met jullie leukste foto erop. Zo is je moeder gegarandeerd van talloze avondjes ontspannen op de bank!

Moederdag tas knutselen

Een ander idee is om een ​​tote bag te maken voor je moeder. Dit is een handige tas die ze kan gebruiken om boodschappen te doen of spullen mee te nemen naar haar werk of een uitje. Kies een mooie en stevige stof en knip deze in de gewenste grootte en vorm. Versier de stof naar smaak en naai de tas aan elkaar. Voeg hengsels toe en je hebt een praktisch en persoonlijk cadeau!

Wil je iets leuks voor onderweg in de tas stoppen? Laat dan een thermosbeker met jullie leukste foto samen bedrukken en doe die als verrassing in de tas. Wat zal je moeder verrast zijn!

Theemuts

Als je echt een pro bent met de naaimachine, kun je ook een mooie theemuts maken voor je moeder. Kies een stof die ze leuk vindt en knip deze in de gewenste grootte en vorm. Voeg een isolerende voering toe en naai de stof aan elkaar. Je kunt de theemuts ook versieren met borduurwerk om het cadeau nog specialer te maken. Je moeder zal blij zijn met dit unieke cadeau.

Extra leuk is het om er ook een theeset bij cadeau te doen. In deze set vind je thee, twee glazen en een gegraveerde doos. De boodschap en het ontwerp op de doos voor jouw moeder kies je helemaal zelf!

Met al deze creatieve ideeën zit er vast iets tussen dat bij jouw moeder past en waar jij de skills voor hebt om het te maken. Ga lekker aan de slag en maak een uniek DIY moederdagcadeau voor haar!

Chocolade hartjes

Chocolade hartjes

Blossombs - Bloemen Zaadbommetjes

Blossombs - Bloemen Zaadbommetjes

Moederdag Fleece plaid

Moederdag Fleece plaid

Blog

Blog