Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Wat de reden ook is, je bent gescheiden. Dit is waarschijnlijk geen fijne tijd in je leven. Maar de wereld draait door: binnenkort staat de eerste Moederdag na de scheiding voor de deur. Hoe ga je hier als ex-partners samen mee om?

Omgaan met emoties op Moederdag na scheiding

Het kan zijn dat Moederdag emoties bij je oproept. De afgelopen jaren had je misschien met je gezinnetje bepaalde tradities voor deze dag, en nu staat alles op losse schroeven. Iedere situatie is anders en dat maakt het juist ook zo complex. Maar hoe moeilijk het ook lijkt, samen kun je er heus uitkomen. De volgende tips helpen je op weg.

Praat samen over de invulling van Moederdag

Hoe lastig dit ook voor je kan zijn, probeer samen met je ex-partner te praten over de invulling van de dag. Voor de kinderen is het ook Moederdag en het is belangrijk dat zij de kans krijgen om hun moeder te verrassen. Is het eigenlijk het weekend dat de kinderen bij hun vader zijn? Misschien zijn ze dan een weekend of dagje extra bij hun moeder deze keer. Of je ruilt nu alvast met het weekend waarin Vaderdag valt. Ga het gesprek aan. En houd daarbij het belang van jullie kinderen altijd in het vizier, dan komen jullie er vast wel uit.

Help bij het plannen van een verrassing

Als de kinderen te jong zijn om zelf een cadeautje te kopen voor hun moeder, probeer als ex-partner je kinderen dan te helpen bij het uitzoeken van een moederdagcadeautje of het plannen van een verrassing. Afhankelijk van hoe de band tussen de ex-partners is, kan de man misschien op de dag zelf nog een rol spelen. Bijvoorbeeld bij het bereiden van een ontbijt op bed. Maar dit kan uiteraard alleen als je dit goed hebt overlegd van te voren en de ander niet voor een (onaangename) verrassing zet.

Schakel een hulplijn in

Het kan zijn dat de relatie dusdanig is verstoord of dat er een andere reden is dat de vader geen rol meer speelt in het leven van de kinderen. Om jouw kinderen in dat geval toch de kans te geven hun verrassingen voor te bereiden, kun je iemand anders die dichtbij jullie staat vragen om ze te helpen. Ze zult zien dat jouw zus, vriendin of moeder het hartstikke leuk vindt om er bij betrokken te zijn.

Wees lief voor jezelf

Lukt het niet om er samen uit te komen en ben je op Moederdag tegen je zin in alleen? Vergeet dan niet om goed voor jezelf te zorgen en jezelf een beetje extra liefde en aandacht te geven op deze speciale dag. Plan een activiteit waar je blij van wordt. Spreek met vriendinnen af, ga naar de sauna of dineer in een heerlijk sjiek restaurant waar je de kinderen toch niet mee naar toe kunt nemen. Of plof lekker op de bank met een kop thee en verdiep je in de achtergrond van Moederdag. Wat je ook doet, als het maar fijne me-time is. Uiteraard mag een cadeautje voor jezelf op deze dag ook niet ontbreken.

Naast deze blog zijn er ook nog een aantal veelgestelde vragen over Moederdag na scheiding die we graag voor je beantwoorden.

Moet ik mijn ex-partner uitnodigen voor Moederdag als hij de vader is van mijn kinderen?

Nee, je bent niet verplicht om je ex-partner uit te nodigen op Moederdag als je dat niet wil. Het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt en geniet van de dag met je kinderen.

Moet ik cadeaus kopen voor mijn ex-partner op Moederdag?

Het kopen van cadeaus voor je ex-partner op Moederdag is geen verplichting, maar het kan een gebaar zijn van goede wil en respect. Het hangt echter af van de relatie die je hebt met je ex-partner en hoe jullie besluiten om deze dag te vieren.

Leren sleutelhanger

Leren sleutelhanger

Ketting hart groot

Ketting hart groot

Chocolade Hart

Chocolade Hart

Blog

Blog