Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Wanneer valt Valentijnsdag?

Valentijnsdag 2024 valt op een woensdag. Nu denk je misschien dat dat onhandig is, zo midden in de week. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Ten eerste kan Valentijnsdag zo een heerlijke onderbreking zijn van de dagelijkse sleur en routine. Het breekt dus juist lekker de week.

Daarnaast geeft het vieren van Valentijnsdag op woensdag ons de mogelijkheid om iets leuks te plannen voor in de avond. Zo heb je overdag iets om naar uit te kijken en kun je bijvoorbeeld een heerlijk diner of gezellige filmavond plannen op Valentijnsavond. Overdag kun je dan lekker opgaan in de voorpret met lieve appjes naar elkaar!

Doordeweeks Valentijnsdag vieren betekent ook dat er minder druk op ligt om een hele dag of een heel weekend te vullen met romantische activiteiten. Dat kan natuurlijk wel, als jullie dat leuk vinden! Maar mochten jullie druk zijn (wie is dat tegenwoordig niet!), kan het heerlijk zijn om de dingen wat simpeler aan te pakken met een etentje, lief kaartje en persoonlijk cadeau. Zo laat je elkaar zien dat je belangrijk voor elkaar bent, maar kost het minder tijd en moeite om te organiseren.

Nu is het andersom ook zo dat de Valentijnsenthousiastelingen juist extra los kunnen! Zo kun je op Valentijnsavond zelf gezellig samen eten, en vervolgens het weekend nog eens uitgebreid Valentijn vieren met 1 of 2 dagen vol romantische activiteiten; een strand- of boswandeling, een bezoek aan een museum, een dagje wellness, een weekendje weg in een mooi hotel of een combinatie van activiteiten. Bepaal zelf hoe groot je wil gaan en geniet samen volop!

Al met al is Valentijnsdag 2024 ook gewoon weer een uitstekende gelegenheid om de liefde en jullie verbondenheid te vieren, hoe jullie dat ook willen doen.

De betekenis van Valentijnsdag

Valentijnsdag is voor velen meer dan een simpele viering van romantische liefde. Historisch gezien is het inderdaad de dag waarop geliefden elkaar wat extra aandacht geven met lieve kaartjes en cadeaus, en samen tijd doorbrengen. Maar tegenwoordig is de betekenis van Valentijnsdag geëvolueerd en kunnen het zo invullen als we zelf willen.

Vandaag de dag draait Valentijnsdag niet alleen meer om gelukkige stellen. Het is een mooie gelegenheid geworden waarop mensen hun waardering tonen voor alle soorten relaties. Moeders, vaders, zussen, broers, vrienden en zelfs huisdieren mogen allemaal horen hoe belangrijk ze voor ons zijn! Velen grijpen deze dag dan ook aan als de perfecte kans om hun platonische liefde te uiten, en alle liefdevolle relaties in hun leven te vieren.

Waar het op neerkomt is dat er geen vaste manier is om Valentijnsdag te vieren. Iedereen brengt deze bijzondere dag anders door, afhankelijk van zijn of haar persoonlijke relaties en wat Valentijnsdag voor hen betekent. Of je nu iemand verrast met een bos bloemen of persoonlijk cadeau, een handgeschreven brief stuurt of simpelweg tijd doorbrengt met de mensen waar je van houdt, elke vorm van vieren staat in het teken van liefde!

Bloemen

Bloemen

Chocolade

Chocolade

Mok

Mok

Valentijnscadeau

Valentijnscadeau

Waarom vieren we Valentijnsdag?

De oorsprong van Valentijnsdag

De oorsprong van Valentijnsdag zit hem in mythen en legendes. Een van de meest geaccepteerde theorieën brengt ons terug naar het oude Rome en het Lupercalia festival, dat halverwege februari gevierd werd. Het festival was eigenlijk een vruchtbaarheidsritueel, om de vruchtbaarheid bij vrouwen te vergroten. Met de jaren begon het festival meer en meer geassocieerd te worden met romantiek.

Waar komt de naam Valentijnsdag vandaan?

Rond de derde eeuw na Christus, was er een bisschop genaamd Sint Valentinus die, ondanks een verbod van de keizer, in het geheim huwelijken tussen jonge stellen uitvoerde. Sint Valentinus werd uiteindelijk gevangen genomen en op 14 februari geëxecuteerd. Later erkende de kerk 14 februari als de dag van Sint-Valentijn, als eerbetoon aan het offer dat hij gebracht had en de liefdesverbindingen die hij mogelijk had gemaakt.

Valentijnsdag 2024: Schrikkeljaar traditie

In de wereld van tradities en gewoonten is er één wel heel bijzonder: tijdens een schrikkeljaar, specifiek op 29 februari, kunnen vrouwen hun partner ten huwelijk vragen. 2024 is een schrikkeljaar, dus laten we kijken naar de interessante geschiedenis van deze traditie.

In het Ierland van de 5e eeuw sloot de heilige Brigid van Kildare een deal met Sint Patrick. Brigid was bezorgd dat vrouwen te lang moesten wachten op aanzoeken van potentiele echtgenoten. Zodoende pleitte zij voor wat meer balans in de verdeling van het recht om een aanzoek te doen. Sint Patrick besloot dat vrouwen op één dag in de vier jaar - tijdens de extra dag in het schrikkeljaar - hun mannen ten huwelijk mochten vragen.

De traditie verspreidde zich in de loop der eeuwen naar Schotland en Engeland, en daarna verder door Europa. Als de man het aanzoek weigerde en daarmee de traditie doorbrak, kreeg hij een boete. Deze varieerden van het kopen van handschoenen om de ringloze hand van de vrouw te bedekken, tot het geven van geld of een zijden jurk.

Tegenwoordig is deze traditie overbodig, aangezien vrouwen nu op elke dag hun partner ten huwelijk kunnen vragen. Toch houdt de magie van een schrikkeljaar nog altijd stand, vooral door de romantiek die Valentijnsdag met zich meebrengt.

Valentijnsdag binnen verschillende culturen

Valentijnsdag is wereldwijd erkend en wordt, afhankelijk van cultuur, op vele verschillende manieren gevierd. Laten we eens kijken naar een paar unieke tradities!

In Japan en Zuid-Korea nemen de vrouwen het initiatief op Valentijnsdag. Ze geven hun mannelijke collega's, vrienden en partners overheerlijke chocolade cadeaus. Doe hetzelfde en verras de mannen in jouw leven met een gepersonaliseerd chocoladegeschenk in de vorm van een XXL chocoladereep van hun favouriete merk, foto bonbons of een lief chocoladehart met naam en foto. Een maand later, op 14 maart, vieren ze 'White Day', waar mannen de gunst teruggeven door geschenken te geven aan de vrouwen. Dus mannen, ook jullie kunnen bij ons terecht voor mooie persoonlijke cadeaus voor de vrouwen in jullie leven!

In Denemarken gaat het om het geven van gedroogde witte bloemen, bekend als 'sneeuwklokjes'. Denen sturen daarnaast ook graag grappige gedichten of liefdesbrieven, zogenaamde 'gaekkebrev', naar hun geliefden. Check onze prachtige gedroogde bloemen cadeaus en gepersonaliseerde kaarten om deze traditie eigen te maken voor jouw Valentijnsdag viering.

Zuid-Afrika viert Valentijnsdag op een unieke manier met 'Lupercalia'. Vrouwen pinnen daar de namen van hun grote liefde op hun mouwen en mensen versieren hun huizen, winkels en restaurants met symbolen van de liefde, zoals harten, vogels en Cupido.

In Wales vieren ze de dag van de heilige Dwynwen, de Welshe heilige van geliefden, op 25 januari in plaats van op Valentijnsdag. Het is dan gebruikelijk om zelfgemaakte houten lepels te geven, een traditie die 'lovespoons' wordt genoemd. Leuk om te weten dat ze in Wales ook het belang kennen van een echt uniek, persoonlijk cadeau!

Aan de andere kant van de wereld staat in Brazilië 12 juni bekend als 'Dia dos Namorados', of 'Lovers' Day', omdat Valentijnsdag samenviel met hun carnavalsweek. Koppels wisselen op deze dag cadeaus, chocolade, bloemen en kaarten uit om hun liefde te tonen.

Ontdek enkele cadeau-ideeën voor Valentijnsdag:

Boxershort

Boxershort

Sleutelhanger

Sleutelhanger

Teddybeer XXL

Teddybeer XXL

Sokken

Sokken

Valentijnsdag binnen verschillende religies

De viering van Valentijnsdag wordt in veel landen niet alleen beinvloed door cultuur, maar ook door religie. In het christendom wordt de feestdag bijvoorbeeld voornamelijk gevierd ter nagedachtenis van Sint Valentijn, de beschermheilige van geliefden. Hierbij worden bloemen vaak gebruikt als manier om genegenheid te uiten.

In sommige islamitische gemeenschappen wordt deze dag niet erkend of gevierd. Traditioneel gezien wordt iedere dag gezien als een dag om liefde te tonen in plaats van slechts één specifieke dag. Toch zijn er ook moslims die ervoor kiezen om deze leuke dag op een meer westerse manier te vieren.

Sommige boeddhisten zien Valentijnsdag als een kans om liefde en begrip voor elkaar te benadrukken. Soms delen ze cadeaus uit of doen goede daden, zonder te focussen op romantische liefde.

Hindoes in India vieren traditioneel gezien geen Valentijnsdag, maar jongere generaties beginnen het westerse feest toch te omarmen. In sommige delen van India wordt deze dag zelfs gevierd met een 'Love Parade' festival.

Joodse koppels kunnen Valentijnsdag vieren, maar hebben ook hun eigen feestdag van liefde; Tu B'Av. Op deze dag focussen koppels op het versterken van hun toewijding aan en liefde voor elkaar.

Het is belangrijk om te onthouden dat de viering van Valentijnsdag van cultuur tot cultuur misschien anders is, maar het uiten van liefde en genegenheid altijd belangrijk blijft. Het gaat erom waardering te tonen voor de mensen van wie we houden, of dat nu op Valentijnsdag is of op een de rest van het jaar!

Romantische cadeau-ideeën voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is het ultieme moment om je geliefde te verrassen met een romantisch cadeau. Het is het gebaar dat telt, of het nu iets kleins en simpels is of een groot, luxueus cadeau. Wat het ook is, het laat zien dat je aan hen hebt gedacht, je tijd hebt genomen om iets uit te zoeken en dat je echt om ze geeft. Maar welke romantische cadeau-ideeën zijn er nu eigenlijk voor Valentijnsdag?

Rozen blijven natuurlijk een echte klassieker. Wist je dat er ieder jaar meer dan 220 miljoen rozen gekweekt worden? Ze zijn een symbool voor liefde en passie, vooral de rode variant. Ze combineren ook perfect met een romantisch etentje voor twee, compleet met kaarslicht en je favoriete gerechten! Daarnaast kun je ze ook aanvullen met lieve berichtjes. Verstop deze in hun lunchpakket, jaszak of onder hun kussen zodat ze gedurende de dag steeds kleine verrassingen vinden.

Er zijn nog meer manieren om jouw cadeau nog specialer te maken. Gepersonaliseerde cadeaus tillen de romantiek écht naar een hoger niveau, omdat je zo iets geeft dat helemaal uniek is, special gemaakt voor jouw hartendief. Het toevoegen van een persoonlijke touch toont aan dat je niet alleen moeite hebt gedaan om een tof cadeau te vinden, maar dat je ook hebt nagedacht over hoe je het kunt aanpassen aan de ontvanger en de bijzondere band die jullie delen. Ga bijvoorbeeld voor een gegraveerd sieraad met initialen, een op maat gemaakt fotoboek van jullie favoriete momenten samen, met een unieke kaart vol mooie woorden.

Yoursurprise is de place to be voor jouw Valentijnscadeaus! We bieden jou een breed assortiment cadeaus die je ieder kunt personaliseren voor de belangrijke mensen in jouw leven, voor welke gelegenheid dan ook. Van op maat gemaakte chocolade en snoepgoed tot bijzondere wijnflessen, kleding en accessoires. Elk cadeau wordt nog specialer gemaakt door de mogelijkheid om foto's, namen, belangrijke data, en/of een persoonlijke boodschap toe te voegen. Dit maakt Yoursurprise cadeaus de beste  keuze voor Valentijnsdag, want ze laten jouw partner, man, vrouw, vriend of vriendin precies zien hoeveel je om ze geeft.

Ongeacht het type cadeau dat je kiest, is het laten zien dat je van iemand houdt natuurlijk het mooiste cadeau van allemaal. Wees dus creatief, attent en oprecht in je liefdesuitingen deze Valentijnsdag!

De betekenis van verschillende kleuren rozen op Valentijnsdag

Rozen zijn een klassiek cadeau voor Valentijnsdag, maar wist je dat de kleur van de roos die je kiest een specifieke betekenis kan hebben? Gebruik de taal van bloemen door de kleur van je rozen bewust te kiezen voor deze speciale dag.

Rode rozen zijn ongetwijfeld de meest bekende optie voor Valentijnsdag. Deze bloemen vertegenwoordigen liefde en romantiek, waardoor ze perfect zijn voor een romantische partner. Witte rozen daarentegen staan symbool voor puurheid en onschuld, en worden vaak gegeven om echte, onvoorwaardelijke liefde uit te drukken.

Roze rozen hebben verschillende betekenissen, afhankelijk van de tint. Donkere roze rozen drukken dankbaarheid en waardering uit, terwijl lichtroze rozen tederheid en bewondering betekenen. Oranje rozen stralen enthousiasme en passie uit, en zijn dus ideaal voor het uiten van vurige emoties.

Gele rozen zijn een symbool van vriendschap en zorgzaamheid. Hoewel ze misschien niet gebruikelijke zijn voor Valentijnsdag, zijn ze een leuke manier om je dankbaarheid en liefde te tonen aan goede vrienden of familieleden.

Zwarte rozen worden vaak verkeerd begrepen. Hoewel ze vaak worden geassocieerd met de dood en afscheid, symboliseren ze ook nieuw begin. Perfect voor een nieuwe relatie dus!

Denk dus even goed na over de boodschap die je met jouw bloemen over wil brengen deze Valentijnsdag. De kleur van de roos kan een extra laagje betekenis aan je cadeau toevoegen, waardoor het nog persoonlijker wordt.

Valentijnsdag: een puur commerciële feestdag?

Er is geen ontkennen aan dat Valentijnsdag commercieel geworden is. Het lijkt wel alsof de winkels elk jaar eerder vol liggen met hartvormige chocolade, rozen en teddyberen. Maar is dit iets om negatief over te zijn? Absoluut niet! Ook al heeft de handel deze dag aangegrepen om producten aan de man te brengen, hoeft dat niets af te doen aan de ware betekenis van deze speciale dag, namelijk de uitdrukking van liefde en waardering!

De commerciële aspecten van Valentijnsdag kunnen ook als een positieve drijfveer worden gezien. Ze herinneren ons eraan de tijd te nemen om na te denken over de mensen in ons leven die we liefhebben en waarderen. Het is een leuk moment om even stil te staan bij de banden die we met elkaar hebben. Teveel nadruk op materiële cadeaus is misschien niet ideaal, maar een zorgvuldig, persoonlijk cadeau een krachtige uiting van liefde zijn.

Valentijnsdag kan ook een bijzonder positieve tijd zijn voor mensen die zich anders misschien een beetje vergeten voelen. Voor vrienden en familieleden die ver weg wonen, of voor mensen die door omstandigheden veel alleen zijn, kan een teken van liefde op deze dag een opbeurende en betekenisvolle ervaring zijn.

Valentijnsdag kan inderdaad commercieel zijn, maar het is aan ons om te focussen op de echte betekenis van deze dag: liefde en waardering uiten en de mensen om ons heen blij maken!

Mega Milka reep 900 gram

Mega Milka reep 900 gram

Dranken en Alcoholvrije dranken

Dranken en Alcoholvrije dranken

Sneeuwbol

Sneeuwbol

Blog

Blog