Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Een peter of meter vragen

Wordt jouw kindje binnenkort gedoopt en wil je iemand vragen om Peter of Meter te zijn? Je kunt dit natuurlijk gewoon vragen, maar je kunt het ook op een originele manier de kleine baby het zelf laten vragen. Hoe dan? Wat dacht je van een speen met daarom de tekst: Wil jij mijn meter zijn? of: wil jij mijn peter zijn? Naast een speen hebben we ook rompertjes, chocolade giftboxen en zelfs gegraveerde glazen. Je kunt op alle artikelen de naam van de peter of meter in spé laten zetten om het ook echt een persoonlijk cadeau te maken. Met zoveel cadeaus voor hem en voor haar kun je altijd het perfecte cadeau vinden.

De officiële betekenis van peter en meter

Peter en meter zijn afkomstig van het Latijnse woord Pater (vader) en Mater (moeder). De peter en meter zijn rollen die horen bij de doop in de (katholieke) kerk. De kerk stelt een aantal regels aan de peter en de meter. Zo moeten de peter en meter zelf katholiek zijn, het vormsel hebben afgelegd en de eerste communie hebben ontvangen. Ook moeten zij leven in overeenstemming met het geloof. In het Nederlands gebruiken we ook wel de naam peetoom of peettante voor deze personen. Traditioneel gezien worden de rollen van peter en meter vaak vervuld door familie zoals ooms en tantes van de dopeling.

Rol van de peter en meter

De peter en meter zijn -naast alle andere getuigen van de doop- officiële getuigen dat een kind gedoopt is. De peter en meter beloven tijdens de doop om hun petekind te helpen een christelijk leven te leiden, in het bijzonder als het kind een of beide ouders zou verliezen. Desondanks zijn de rollen peter en meter geen wettelijke rollen. De peetoom en peettante krijgen dus wettelijk gezien geen extra rechten of plichten om voor hun petekind te zorgen als dat nodig mocht zijn. Als peter of meter word je dus niet automatisch ook de voogd van het petekind. Willen de ouders dat dit wel gebeurt, dan moeten de ouders dit in hun testament opnemen.

Peter en meter anno 2020

Door de jaren heen is er veel veranderd. Veel ouders vragen familie maar ook vaak vrienden om de peetoom of peettante zijn, ook als het kind niet gedoopt wordt. Maar ook als een kind wel gedoopt wordt, dan gebeurt het vaker dat er twee peters zijn of juist twee meters. Er is dus niet meer altijd sprake van één peter en één meter. De rol van peter en meter is hoe dan ook een eervolle rol: de ouders hebben vertrouwen in jou en zien graag dat jij en het petekind een band opbouwen.

Peter, meter of suikertante?

Als je wordt gevraagd om peter of meter te worden, betekent dat natuurlijk niet dat jij vanaf nu als een tweede moeder (of vader) voor het petekind moet zorgen. Toch komt het vaak voor dat je als peetoom of peettante net wat meer doet en wil doen voor je petekind. Veel peters of meters gaan regelmatig wat leuks doen met hun petekind, kopen veel leuke kleertjes of cadeautjes en in sommige gevallen sparen ze zelfs wat mee voor later. Dit is zeker geen verplichting, maar veel peter en meters zijn er gewoon ontzettend trots op dat ze de peetoom of peettante zijn!

Peter of meter vragen

Wil je iemand vragen om peter of meter te zijn dan kun je dat op een originele manier doen door een cadeautje te laten personaliseren. Zo hebben we diverse leuke geschenken met daarop de vraag of iemand de peter of meter wil zijn. Op alle geschenken kun je daarnaast iemand z’n naam laten toevoegen om het helemaal persoonlijk te maken.

De meest populaire cadeautjes om de peter en meter te vragen, zijn:
*een speen
*een romper
*een ontbijtbordje

Peter of meter bedanken met een cadeautje

Wil je juist iemand bedanken omdat zij tijdens de rol van peter of meter op zich hebben genomen? Ook dat kun je doen met leuke, gepersonaliseerde cadeautjes met jullie persoonlijke boodschap en de naam van de peter of meter.

De meest populaire geschenken om de peter of meter te bedanken zijn:
*een mok met naam en de tekst ‘Peter’ of ‘Meter’
*een chocolade giftbox met *persoonlijke boodschap en naam
*een glas met daarin een bedankje gegraveerd
*een tegel met daarop een foto van de peter of meter met hun petekind