Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

b2b blog terugkeer kantoor pandemie yoursurprise interview

De terugkeer naar kantoor na de pandemie voor YourSurprise

Toen alles vorig jaar veranderde door de inslag van corona, was het voor iedereen zoeken naar de beste oplossing. Zo ook voor YourSurprise, waar het team dagelijks allerlei cadeaus zorgvuldig met de hand maakt. Eigenaren Gerbrand, Wouter en Arne zochten samen met hun teams naar de beste aansluiting bij de corona maatregelen. Nu er meer versoepelingen komen, kunnen ook meer collega’s terug naar kantoor. Om die terugkeer goed te laten verlopen, vroegen we de YourSurprise-eigenaren hoe zij de terugkeer naar kantoor voor zich zien.


Hoe zag het afgelopen jaar er tijdens de pandemie voor YourSurprise uit?

‘We vonden het belangrijk dat de mensen thuis de juiste spullen hadden om een gelijkwaardige thuiswerkplek te creëeren. Dat deden we door een computerscherm mee naar huis te geven en onze collega’s de mogelijkheid te bieden om een bureaustoel op te halen. Functioneel gezien was het ook van belang dat het hele bedrijf op de hoogte bleef van de ontwikkeling. Daarvoor hebben we geregeld dat we met 250 man in een Google Meet konden voor onze wekelijkse meetings. Daarnaast hebben we ook het YourSurprise-dashboard thuis zichtbaar gemaakt. Het tweede dat we geprobeerd hebben is om zoveel mogelijk energie te steken in het organiseren van online events, zodat onze collega’s zich met het bedrijf verbonden blijven voelen. Vanuit alle teams zijn er work from home-initiatieven geweest, zoals bingo’s, online borrels of de health week. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd om de teamspirit op peil te houden terwijl de helft van onze YourSurprisers thuis werkte.’


Hoe zien jullie de terugkeer naar kantoor voor je wanneer de COVID-19 maatregelen verminderen en 80% tot 100% van de werknemers weer naar kantoor mogen?

Wouter vertelde dat het bedrijf de details hiervan nog moeten uitzoeken, maar dat ze ook zeker een plan hebben bedacht om ieders wensen te respecteren. ‘We beginnen met het versturen van een enquête naar alle collega’s die thuis zitten. We gaan onze mensen onder andere vragen over hun ervaring met thuiswerken, wat wel en niet beviel en of ze het zien zitten om weer terug naar kantoor te komen. Dat zijn allemaal dingen waar we wel een idee over hebben maar nog geen strak plan voor hebben, maar de input van de mensen gaan we zeker vragen’.


‘Eén ding is duidelijk en daar geloof ik ook echt in: de kracht van YourSurprise is dat mensen samenwerken. Je ziet in veel zaken dat het echte teamgevoel, zeker in combinatie met het productieteam dat hier nog altijd werkt, afneemt op het moment dat mensen structureel achter hun computer thuis werken. Je moet in deze gevallen meer informatiedeling faciliteren, wat neerkomt op meer meetings, wat niet altijd makkelijk is. Wanneer een collega hier op de campus is, krijgen ze veel meer mee van alle veranderingen en wat collega’s aan het doen zijn.’


terugkeer kantoor na pandemie yoursurprise interview

Hoe zouden jullie de YourSurprise collega’s motiveren of ondersteunen bij deze terugkeer en re-integratie in het bedrijf?

‘We gaan het aanpakken op een manier waarbij iedereen zich comfortabel voelt om weer op de campus te zitten. Het is niet zo dat we een of ander ‘welkomstpakket’ hebben bedacht, maar dat is wel een leuk idee.’ YourSurprise is in het afgelopen jaar zo hard gegroeid, dat nu ook niet voor iedereen een kantoorplek is. Dat is een van de praktische punten waarover nagedacht moet worden. De bouw van fase twee, het verlengstuk van de campus waar een groot deel van de productie naar toe gaan en ruimte is voor meer kantoorplekken, moet daar een oplossing voor bieden.


‘Wat we echt gaan doen is dat we wel de nadruk gaan leggen op sociale events, het liefst deze zomer al, uiteraard in lijn met de maatregelen. We willen ervoor zorgen dat binnen de teams zo snel mogelijk weer contacten ontstaan die niet per se alleen een link met werk hebben, maar ook buiten het werk om. We willen mensen terug welkom heten en zodra het echt kan, dan gaan we weer iets doen wat écht YourSurprise-waardig is op dat vlak.’


Zijn er projecten/trajecten/evenementen die jullie zouden organiseren om deze terugkeer/re-integratie te bevorderen?

‘Er zijn zelfs heel veel dingen. Binnen YourSurprise is er een groep mensen die naast hun werk heel vaak bezig zijn met dit soort dingen. We hadden bijvoorbeeld een maandelijks terugkerende lunch met alle jarigen van die maand. Dat zijn hele krachtige momenten waar je binnen een uur of anderhalf uur elkaar zoveel beter kan leren kennen. Wij leren hen niet alleen beter kennen, maar de collega’s leren elkaar beter kennen. Binnen de teams werd er al veel georganiseerd, maar we gaan nog veel meer organiseren. YourSurprise-breed zal er ook heel veel gaan gebeuren, daar staat nu ook weer een toffe planning voor.’


Volgens de eigenaren zijn er twee belangrijke dingen binnen YourSurprise: dat het werk ten eerste leuk is en daarvoor zijn zij van mening dat persoonlijk contact met de mensen die je spreekt voor je werk daaraan bijdraagt. Maar ook dat het bedrijf voor teamwork staat en dat hou je alleen in stand als je een beetje begrip hebt voor wat er binnen YourSurprise gebeurt, naast wat er in jouw vakgebied afspeelt.


‘Dat gaan we weer faciliteren,’ gaat Wouter verder, ‘de kleinere initiatieven om de teams aan elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld de ‘jouw baan, mijn baan’ waarbij je een dag met iemand van een andere afdeling meewerkt, willen we terugbrengen. Het zijn vooral dingen terugbrengen waarmee we ooit aan begonnen zijn. Er zijn zoveel dingen om op te noemen, maar misschien wordt het eerste feest wel een ‘het is weer een beetje normaal’-feest. In allerlei opzichten willen we meer dingen organiseren die het werk leuker maken, waarbij je meer mensen leert kennen en beter kan worden in wat je al doet. Als we de ontmoetingen tussen verschillende mensen weer kunnen realiseren, dan gaan er toffe dingen ontstaan. En dat is waarvoor we de YourSurprise Campus ooit hebben bedacht.’


De terugkeer naar kantoor is voor elk bedrijf anders. We hopen met deze blog een kijkje binnen ons bedrijf te hebben gegeven. We willen graag samen met ons team groeien tot een beter bedrijf, zodat we andere mensen kunnen helpen bij het verrassen van hun dierbaren. Spread a little happiness, daar doen we het voor.


Hoe pakt jouw bedrijf de terugkeer naar kantoor aan?Heb je vragen of wil je meer weten over deze zakelijke geschenken? Neem dan contact op met onze B2B-afdeling, zij staan je graag te woord. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer: 0111-712466 of stuur een mail naar b2b@yoursurprise.nl voor alle mogelijkheden.


Bekijk al onze zakelijke cadeaus >>>