Supersnelle levering!

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Supersnelle levering!

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Goedendag, koffieliefhebbers, waterdrinkers en eco-warriors! Wie houdt er niet van een lekkere kop koffie of een verfrissend glas water om de werkdag te beginnen? Maar helaas, die plastic wegwerpbekers die we elke dag gebruiken, maken onze planeet niet erg gelukkig. De tijden veranderen, en het lijkt erop dat we allemaal een beetje groener moeten gaan denken. Vanaf januari 2024 zegt de Nederlandse wet 'nee' tegen plastic wegwerpbekers in het bedrijfsleven. Dat lees je goed; geen wegwerpbekers meer op kantoor.

Wat zijn de specifieke details van de nieuwe wet die het gebruik van wegwerpbekers verbiedt in het bedrijfsleven?

De wet is van toepassing op alle soorten wegwerpbekers, ongeacht het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Dit geldt zowel voor bedrijven in de private sector als voor overheidsinstellingen.

Waarom komt er een verbod op plastic wegwerpbekers voor het bedrijfsleven?

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van wegwerpbekers een flinke impact heeft op het milieu. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) belandt maar liefst 95% van de wegwerpbekers in Nederland op de vuilnisbelt. Dit zorgt voor een enorme belasting van het milieu, aangezien het honderden jaren duurt voordat plastic bekertjes afbreken. Daarnaast wordt voor de productie van wegwerpbekers veel water en energie verbruikt, wat bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen. De nieuwe wetgeving wil deze negatieve impact verminderen door het gebruik van wegwerpbekers te ontmoedigen.

Naast de impact op het milieu heeft het gebruik van wegwerpbekers ook economische gevolgen. Volgens een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) kost de verwerking van plastic afval de Nederlandse samenleving jaarlijks miljoenen euro's. Het verbod op wegwerpbekers in het bedrijfsleven zal naar verwachting leiden tot een vermindering van de hoeveelheid plastic afval en daarmee ook tot kostenbesparingen. Bedrijven die overstappen op duurzame alternatieven kunnen bovendien profiteren van positieve publiciteit en een groener imago, wat gunstig kan zijn voor hun reputatie en klantenbinding.

Volgens de wet is het vanaf januari 2024 niet meer toegestaan om wegwerpbekers te gebruiken op kantoren en in andere bedrijfsomgevingen. Deze wet heeft als doel het verminderen van de plastic afvalberg en het bevorderen van duurzaamheid in het bedrijfsleven. Dit is van toepassing op alle bedrijven, ongeacht hun grootte of sector. Het maakt dus niet uit of het een klein kantoor is of een groot bedrijf, iedereen moet zich aan het verbod houden. Dit geldt ook voor bedrijven die cateringdiensten aanbieden of evenementen organiseren. Zij zullen alternatieven moeten vinden voor wegwerpbekers, zoals herbruikbare bekers of bekers gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Het verbod geldt specifiek voor wegwerpbekers die op kantoren en in het bedrijfsleven worden gebruikt. Bedrijven mogen dus geen wegwerpbekers meer aanbieden aan hun werknemers of klanten. Laat die koffie niet koud worden, want wij hebben de oplossing. Bij Yoursurprise hebben we een aantal fantastische alternatieven voor die oude (plastic) wegwerpbekers. En het zijn niet zomaar alternatieven; ze zijn uniek, duurzamer, en - laten we eerlijk zijn - zien er veel cooler uit. Wie wil er nu niet de show stelen en tegelijk zijn bedrijf promoten met een gepersonaliseerde koffiemok, fles of glas?

Lees meer over al onze gepersonaliseerde alternatieven en zorg dat je klaar bent voor de omschakeling in 2024.

Mok

Mok

Theeglas

Theeglas

Waterfles

Waterfles

Karaf

Karaf